sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Yksinolo

Meillä on haaste. Nimittäin Wendyn yksinolo. Ollaan harjoiteltu yksinoloa niin, että jätän sen toiselle puolelle porttia ja palkkaan muutamien sekuntien välein. Pisimmillään Wendy on ollut hereillä portin takana kymmenisen minuuttia. Yöt se nukkuu portin takana kodarissa ja useimmat päiväunetkin. 
Heti, kun Wendy herää se haluaa pois ja alkaa rääkymään. En tietystikään huomioi sitä sen haukkuessa ja rääkyessä portin takana vaan odotan, että se hiljenee ennen kuin päästän sen pois. Viikon päästä joudun kuitenkin jättämään sen 4-6 tunniksi yksin portin taakse ja siitä ajasta se on osan hereillä. En tiedä pitäisikö ensin harjoitella portin takana olemista pitkiä aikoja niin, että olemme kotona vai suoraan niin, että emme ole. 


Wendy sai tänään maistella Megin raakaa luuta ja omaa naudannahkaluuta. Tuo nahkaluu haisee ihan hirveälle, mutta maistui kyllä Wendylle.


Tänään Wendy oli pari tuntia yksin kotona. Se nukkui tosin varmaan koko ajan. En tietystikkään ole varma, mutta ainakin se oli hiljaa kotiin tultaessa. Ehkä se vain tottuisi iyksinolemiseen pikkuhiljaa. Jätettäisiin nyt viikon ajan välillä puoleksi tunninksi, välillä kolmeksi. Huomaisi varmasti jossain vaiheessa, että rääkyminen ei auta.



Wendy on alkanut tykkäämään ulkoilusta. Enään se ei mene äkkiä pissalle vaan juoksentelee, haistelee ja leikkii ennen kuin käy tarpeillaan. Tänään se löysi Megin pallon lumesta. Ihan mielissään vingutteli ja kuljetteli sitä kuin aarrettaan.




Wendyllä on ollut pari päivää kaulapanta koko ajan kaulassa ja hyvin se on tottunut siihen. Enään ei rapsutella kaulaa niin kuin aluksi tehtiin. Tänään aloitettiin istu-käskyn harjoittelu. Seuraaminen, katsekontakti, luoksetulo ja jätä-käsky sujuvat jo hyvin. Wendy osaa käskyt seuraa, täällä, jätä, Wendy ja panta. Käskyt eivät tietenkään ole vielä täysvarmoja, mutta hyvin ne sujuvat. On tuo oppivainen pentu!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti