perjantai 21. helmikuuta 2014

Raakaruokinnasta

Meillä koirat syö raakaruokaa. Meg on syönyt pennusta asti. Äiti kiinnostui raakaruokinnasta ennen Megin tuloa ja siitä asti on sitä meillä syöty. Wendyn ruokintatapaa en oikeastaan edes suuremmin miettinyt. Jos Megkin syö raakaa niin miksi Wendy ei söisi. Kustannan itse Wendyn ruokinnan, mutta tämä ei vaikuttanut päätökseeni. Moni ihmettelee miksi syötän raakaa, joka on niin kallista ja työlästä. En tyydy marketin halvimpiin vaan haluan antaa niin hyvää kuin mahdollista. Wendy aloitti raa'alla seuraavana päivänä sen tultua meille ja hyvin on maistunut. 

Broilerin sisäelimiä ja kasvista


Broilerin siipiä jauhettuna ja porkkanaa

Noudatamme läheisessä koirakoulussa teetettyä ravitsemussuunnitelmaa. Wendy syö tällä hetkellä päivässä n. 40g kasvista,n. 40g jotain lihaa tai sisäelimiä ja n. 130g jauhettua broilerin siipeä. Ruoan osuus painosta on pennulla n. 10% ja aikuisella n. 3%. Myöhemmin tulen antamaan jauhetun luun sijasta myös kokonaisia luita.
 

Kävin eilen ostamassa ison erän ruokaa Mustista ja Mirristä. Lihaa ja kasvista on kuudeksi viikoksi ja luuta kahdeksi. Oston jälkeen annan ruokien sulata hieman, jotta saan pilkottua ne sopiviksi paloiksi. Sen jälkeen laitan ne pusseihin ja vien pakkaseen.


Lohta


Broilerin jauhettua siipeä

Haen aina edellisenä iltana seuraavan päivän ruoat jääkaappiin sulamaan ja ennen kuin annan ruoan annan sen lämmetä hetken huoneenlämmössä. Wendy on syönyt aina kaikki, ei ole jättänyt kertaakaan. Välillä annan ruoan kongista tai käytetystä kermapurkista. Olen käyttänyt ruokaa myös koulutuksessa sen mömmöisestä rakenteesta huolimatta. 


Kasviskuutioita


Jauhettua kalkkunaa


Broilerin sisäelinseosta

Raakaruokinnan huonoja puolia on:
-vaikea ottaa matkalle mukaan, ei toki mahdotonta
-vaikea käyttää koulutuksessa
-pitää muistaa aina ottaa sulamaan edellisenä iltana
-ruoka pitää säilyttää pakastimessa ja jääkaapissa
-vie enemmän aikaa
-kalliimpaa (ainakin verrattuna markettimuoniin)



Hyviä puolia:
-tietää mitä koiralle syöttää
-koiran hampaat ja suolisto pysyy hyvänä, pysyy terveempänä
-turkki kiiltää ja on hyvinvoiva
-ruokinta on luonnonmukaista ja monipuolisempaa
-ei kalliimpaa kuin hyvä kuivamuona

Raakaruokintaa ei kaikille sovi, mutta meille sopii ja ollaan oltu tyytyväisiä. En edes osaisi kuvitella syöttäväni koiralleni kuivamuonaa. En kuitenkaan väitä, että olisin kuivaruokintaa vastaan. Jokainen tehköön omat valintansa. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti