maanantai 10. helmikuuta 2014

9 viikkoinen

Mun vauva täytti tänään yhdeksän viikkoa. Painoa on noin 2,3 kg ja säkä on noin 17cm (mittasin viivottimella Wendyn seistessä). Pikkuveijari on nukkunut yli kolme tuntia putkeen. Välillä oli pakko käydä katsomassa hengittääkö se, kun ei ole aiemmin näin pitkään nukkunut ilman taukoja. Nukkumiselle on kyllä syy. Otin Wendyn mukaan kerhonohjaajien kokoukseen, kun sen pitäjä pyysi, että toisin hauvelin näytille. Wendy tutustui paikkaan ja ihmisiin sekä riehui ja juoksi siellä tunnin ajan. Mahtoi olla väsyttävää, kun noin hyvin uni maistuu.


Annoin Wendylle aamuruoan rytätyssä kermapurkissa. Pentu hiljeni ja rauhoittui, kun pääsi tekemään ajatustyötä ruoan kimpussa. Tällä hetkellä se ei saa yhtään ruokaa kipostaan. Ruoka joko käytetään koulutusherkkuina tai aktivoinnissa.


Viime yö ei mennyt niin hyvin kuin aikaisemmat. En tiedä mistä johtuu, mutta Wendy heräsi kahden aikaan vinkumaan ja rääkymään. Olisi tietenkin halunnut huomiota. Sitä se ei saanut, vaan joutui jatkamaan uniansa. Nukuin vähän kauempana portista, enkä yltänyt silittelemään pentua. Ehkäpä tämä syynä. Jatkamme kuitenkin tällä linjalla. Päivällä valvotaan ja yöllä nukutaan portin toisella puolella ilman, että kukaan käy välillä hyssyttelemässä uudestaan uneen. Saa luvan tottua tälläiseen ajatukseen.



Yksinoloharjoituksia tehtiin tänään muutamat. Kun Wendy alkoi väsymään, laitoin sen portin taakse ja annoin sille kongiin vähän tekemistä. Herkkujen loputtua, vikinä alkoi. Heti, kun Wendy hiljeni, kävin palkkaamassa. Pian kuitenkin pentu nukahti ja pääsin itse tekemään muita juttuja. Teemme näitä harjoituksia useasti päivässä, jotta se oppisi olemaan hetkiä yksin. Joudun kuitenkin jättämään sen yksin 5 tuntia päivässä hiihtoloman jälkeen.


"Kylmä! Tassut jäätyy!"











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti