sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Pentuviikonloppu

Wendy on ollut meillä nyt kolme päivää! Mahtavaksi pennuksi se on osoittautunut. Terrierimäistä tahtoa löytyy ja rohkeutta myös. Toinen ja kolmas yö meni loistavasti. Ensimmäisen yön nukuin Wendyn kanssa kodarin lattialla. Toinen ja kolmas nukuttiin niin, että Wendy oli kodarin puolella ja minä lapsiportin toisella puolella käytävällä niin, että voin kuitenkin tarpeen tullen silitellä pentua. Pentu nukkui molempina öinä noin 11-5 oikein hyvin. Viiden aikaan Wendy heräsi, kävi pissalla paperilla ja olisi halunnut tulla leikkimään. Minä kuitenkin halusin nukkua ja silittelin pentua portin läpi. Nopeasti se siihen rauhoittui. Vähän vinkui ja puri porttia siltä varalta, että se auttaisi asiaa. Herättiin uudestaan noin kahdeksan aikaan, käytiin ulkona tarpeilla ja aloitettiin päivän touhut.


Wendy tykkää nukkua sylissä. Ollaan yritetty opettaa sitä nukkumaan lattialla omalla peitolla tai kopassa, mutta sylissä se mielummin nukkuisi. Kun pienelle tulee väsy, se tulee syliin ja nukahtaa siihen. Olen monesti siirtänyt nukkuvan pennun lattialle jatkamaan unia, jotta ei tarvitsisi koko päivää lattialla istua. Wendy nukkuu nimittäin tosi paljon. Pikkuinen väsyy nopeasti ja voimia saa vain nukkumalla. Kuviakin saa helpoiten sen nukkuessa, kun se on paikoillaan.


Wendy on oppinut tykkäämään ulkona olemisesta, kun ollaan käyty niin paljon ulkona. Pakkastakin on ollut vähemmän ja välillä on käynyt plussankin puolellakin. Meidän piha on aidattu ja Wendy saa olla siellä vapaana. Pentu on oppinut, että aina pissan tai kakan jälkeen pääsee sisälle lämpimään ja sekin on nopeuttanut halua tehdä tarpeet ulos. Lumi maistuu Wendylle. Sitä on kiva nuoleskella ja syödä. Ohi meneviä ihmisiä ja autoja on myös kiva seurailla. Wendy istuu, kuuntelee ja katselee ympärilleen tarkkaavaisena. 




Tein Wendylle namipaloiksi "lihapullia". Sekoitin jauhelihaa, kauraleseitä ja kananmunan keskenään, muotoilin pötkylöitä pellille ja paistoin ne uunissa. Hyvin maistui Wendylle!


Olemme harjoitelleet viikonlopun aikana naksutinta, katsekontaktia, pannan ja valjaiden laittoa sekä käsittelyä. Naksuttimen Wendy oppi nopeasti. Aina naksahduksen kuullessaan se saa herkun. Pannan päälle pukemista aloiteltiin perjantaina. Pidin pantaa ilmassa Wendyn korkeudella ja naksuttelin ja palkitsin, kun se työnsi päätä pantaa kohti ja pannan läpi. Seuraavaksi liitän liikkeeseen käskysanan. Valjaat ja panta ovat olleet Wendyllä päällä vuorotellen pari tuntia kerrallaan. Välillä pitää vähän rapsutella outoa kapistusta kaulalla, mutta hyvin pentu on niihin tottunut. Ai niin, osaa Wendy oman nimensäkin. Nostaa heti katseensa ja tulee lähelle namien tai lelun toivossa, kun kuulee oman nimensä. 

Aamuruoka. Kasvissosetta ja broilerin sisäelimiä jauhettuna.

Turvassa Iinan kainalossa<3

Yritin opiskella enkkua Wendyn nukkuessa sylissä. Näin meillä...



Tälläistä täällä! Huomenna menen pariksi tunniksi kouluun ja mummi tulee siksi aikaa vahtimaan Wendyä. Mutta minä lähden nyt nukkumaan, huomenna on koulupäivä.




 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti