lauantai 15. maaliskuuta 2014

Kevätrieha

Olin tänään Wendyn, kaverini ja hänen koiransa kanssa Hurttia ja Huumorin kevätriehassa. Hurttia ja Huumoria on siis samainen koirakoulu, jossa olemme käyneet pentuleikkikoulussa. Meillä oli siellä oikein hauskaa. 

Wendyä aluksi vähän jännitti, kun paikalla oli paljon koiria ja ihmisiä. Suurin osa koirista oli isoja ja osa koirista haukkui välillä. Wendylle ei maistunut herkut lainkaan ja oli muutenkin jännittynyt. Pian se kuitenkin rauhoittui ja olisi halunnut mennä tutustumaan muihin koiriin. Wendy oli varmaan ihmeissään, kun paikassa jossa aiemmin ollaan aina leikitty ei enää saakaan leikkiä. Annoin Wendyn käydä haistelemassa paria pientä koiraa. Oikein nätisti se oli ja pyysi heti muita leikkimään. 

Paikalle oli saapunut Dobo-kurssin vetäjä, joka kertoi doboilusta. Wendy ei saanut kokeilla pallon päällä oloa, mutta kokeilimme tasapainotyynyllä tasapainoilua. Wendy innostui heti. Pienen koko vartalo tärisi, kun lihakset joutuivat tekemään niin paljon töitä pysyäkseen tasapainossa. Kaverini koira pääsi kokeilemaan doboilua ja se näytti oikein kivalta. Doboilun ideana on siis se, että koira tasapainoilee pallon päällä, mitä omistaja pitää paikoillaan. Pallolla voidaan tehdä myös koiran ja omistajan yhteisiä liikkeitä ja liikkeitä pelkästään omistajalle. Doboilu kehittää koiran syviä lihaksia, motoriikkaa ja tasapainoa ja lisäksi se parantaa koiran ja ihmisen suhdetta. Doboilu on siis hauskaa tekemistä koiralle ja ihmiselle. Haluaisin lähteä Megin kanssa Dobo-kurssille, mutta taitavat olla aika arvokkaita, että en ainakaan tällä hetkellä voi. 

Wendyn veli Kirppu ja Osku saapuivat omistajineen myös paikalle ja Wendy oli innoissaan, kun vihdoin leikkikaveri saapui paikalle. Annoimme Wendyn ja Kirpun leikkiä vähän hihnoissa. Hetken päästä hihnat tosin olivat aivan solmussa. Ei leikkiminen sujunut aivan niin hyvin hihnoilla ja valjailla. 

Ostin vielä lopuksi Wendylle ruokaa ja sitten lähdimme. Wendy nukahti jo automatkalla syliini. Taisi olla rankka reissu. Kotonakin uni maistui monta tuntia. 

Tältä päivältä ei ole lainkaan kuvia, koska tuo ihana talvinen sää ei innostanut kuvaamaan. Miten voi olla mahdollista, että keskiviikkona tuntui huhtikuulta ja tänään tammi/helmikuulta? Minä odotan lumen sulamista, mutta Wendy oli aivan innoissaan, kun maa oli lumessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti