tiistai 15. huhtikuuta 2014

18 viikkoinen

Wendy on jo 18 viikkoa. Siitä 10 viikkoa se on ollut meillä. Aika on kyllä mennyt nopeasti. Wendy painaa tällä hetkellä 4.9kg ja säkäkorkeus on 24cm. Wendyllä on vaihtunut jo muutama hammas. Tänään huomasin yhden etuhampaan, joka oli melkein irtoamassa. Yritin irroittaa hampaan, jotta olisin saanut sen säästöön, mutta en saanut sitä irti. Harmillista, koska sen irrotessa itsestään Wendy varmaan syö sen. 



Wendyn kasvaessa siitä paljastuu koko ajan uusia puolia ja luonne muokkautuu ja muodostuu pikku hiljaa. Viime viikolla Wendy livahti portista ulos ja lähti huitelemaan naapurin pihalle. Kun lähestyin Wendyä, se lähti pakoon. Mietiskelin siinä miten saan sen kiinni, kun talosta astui ulos poika koiran kanssa. Wendy tietenkin juoksi innoissaan koiran luokse ja poika sai nostettua Wendyn syliin ja antoi sitten minulle. Ensimmäinen karkureissu Wendyltä on nyt suoritettu. Toivottavasti ei tule jatkossa lisää, koska pelkään niin paljon, että Wendy jää auton alle. Sekin on noloa, kun juoksen naapurin pihalle ja huutelee Wendyä, joka ei minusta piittaakaan. 



Niin mites se luoksetulo? :D Wendy tottelee luoksetulokäskyä sisällä, omalla pihalla ja metsässä (silloin kun ei ole vaaraa joutua kiinni). Toisin sanoen Wendy ei tule silloin luokse, jos sillä on mahdollisuus menettää vapaus. Wendylle on tärkeämpää saada juosta vapaana kuin saada pala kinkkua tms. Megin kohdalla tätä ongelmaa ei ole ollut. Megille vapaanaolo ei ole koskaan merkannut niin paljoa, vaikka ei Meg ole aiemmin herkuista sen kummemmin tykännytkään. Noomi käyttäytyi aiemmin näin, mutta opetin sille uudestaan luoksetulon eri käskyllä suunnilleen vuosi sitten ja sen jälkeen se on tullut hyvin luokse, vaikka on joutunutkin välillä kiinni. Noomia tosin motivoi herkut todella paljon. Onko jollain kokemusta samantapaisesta tilanteesta? Miten olette toimineet ja onko se auttanut? Tavoitteena siis olisi, että Wendy tulisi luokse, vaikka kiinniotto olisi mahdollistakin. Ennen kuin Wendy oppii luoksetulon varmaksi on vapaanaolo suoritettava hihnan laahatessa perässä. Hyvä idea muuten paitsi, että hihna on lenkin jälkeen kauniin ruskea. 



Wendy on alkanut haukkumaan vieraille ja uusille asioille. Esimerkiksi, jos talon ohi kulkee illalla ihmisiä Wendy saattaa haukahtaa niille tai, jos lenkillä tulee vastaan tummiin pukeutunut ihminen Wendy saattaa ilmoittaa siitä. Sisälläkin Wendy ilmoittaa äänellään asioista. Jos se haluaa sohvalle tai sängylle, se murahtaa/vinkuu/haukahtaa tai jos se haistaa ruoan ja haluaisi sen jo. Joissakin asioissa vahvistan ääntelyä ja toisissa en. Esimerkiksi pöydän vieressä kerjäämistä vinkumalla en vahvista antamalla Wendylle pöydästä ruokaa, mutta jos se vinkuu ulos, päästän sen sinne.




Tänään ja eilen Wendy on tehnyt tarpeet hyvin ulos. Parit pissat on tainnut vain tulla paperille. Wendyllä vain taitaa olla hyviä ja huonoja sisäsiisteys päiviä. Ehkä minun ei kannattaisi masentua/ilostua pienistä muutoksista. 



En nyt muista kerroinko jo blogissa häntämutka epäilyistäni. Tällä hetkellä tuo näyttää selvästi häntämutkalta. Ja on se näyttänyt jo kuukauden verran. Olisi kiva saada "virallinen" diagnoosi tuosta, että voisi olla varma. Wendylle siis ilmestyi häntään möykky, jota eläinlääkäri epäili turvotukseksi. Viikon kuluessa ei "turvotus" hävinnyt mihinkään ja aloin miettimään muita vaihtoehtoja. Häntämutka tuli ensimmäisenä mieleen. Häntämutkasta ei ole mitään haittaa koiralle eikä kyllä minullekaan. Huono asia se silti on, koska Wendy on sijoituskoira, eikä sitä voisi käyttää jalostukseen, jos häntämutka todetaan häntämutkaksi. 

Tälläistä tällä kertaa. Tämä on muuten 50. postaus blogissani. Kirjoitin ensimmäisen postauksen joulukuussa ja sen jälkeen olen kirjoitellut säännöllisesti ja epäsäännöllisen säännöllisesti. Ajattelin silloin, että saa nähdä jaksanko kirjoitella tänne ollenkaan. Mielestäni olen kuitenkin onnistunut hyvin päivittämään Wendyn kuulumisia. Kertokaas mitä mieltä olette blogistani. Mitä voisin parantaa ja mikä on hyvää? Kerro myös, jos sinulla on ideaa erikoispostaukseen, jonka ajattelin toteuttaa 50 postauksen kunniaksi. Kiitoksia jo valmiiksi niille, jotka jaksavat vähän vaivautua kirjoittamaan kommenttia!

2 kommenttia:

  1. Tuo toisten pihoilla huutelu on minulle NIIIIIIN tuttua puuhaa :D no, onneksi me asutaan syrjässä ja naapurimme on setäni, mutta kyllä se ääni aika hyvin kantaa peltojen yli...

    Kun Wendy on vielä niin nuori, niin kannattaa osoittaa, että sinä olet se, jota Wendyn täytyy seurata eikä toisinpäin. Mene niin lähelle pentua kuin pystyt ja kun huomaat sen huomanneen sinut, lähde kauhealla kiireellä Wendystä poispäin, jotta se luulee sinun jättäneen sen. Hyvässä lykyssä Wendy lähtee perääsi.

    Jos namit ei motivoi tarpeeksi, niin oletko kokeillut lelupalkkausta tai namin ja lelun yhdistelmää? Tärkeintähän koko jutussa on se, että olet itse superiloinen ja kiva ihminen, kun Wendy tulee.luoksesi.

    Kannattaa myös pitää leikkihetkiä ulkona. Olen Manun kanssa riehunut lelun kanssa ja samalla palkannut siitä, että se pysyy luonani. Välillä käytän käskyjä ja välillä kutsun luokse ja puhun koko ajan iloisesti.

    Ja Manullahan on nyt ruvettu käyttämään 15m hevosliinaa, joka pitää Manun maanpinnalla eikä se karkaile (aivan ihana vekotin, suosittelen :) )

    Joosori, tästä tuli kunnon kilometrikommentti :D Ja annoin vielä vinkkejä, joiden teho omaan koiraan on... no, semmonen. Mutta tein (ja teen edelleenkin) turhan paljon virheitä Manun kanssa)

    mutta joo, tykkään blogistasi ja postauksistasi :3

    nuuskutuksia.blogspot.com

    VastaaPoista
  2. Kiva, kun joku muukin kokee samaa :) Kiitos vinkeistä! Täytyy kokeilla. Tuli tässä mieleen, että oikeastaan ongelmana ei ole luoksetulo vaan se kiinniotto. Wendy tuli silloin karatessaankin luokse, mutta kävi niin nopeasti nappaamassa herkun, että en ehtinyt ottaa koirasta kiinni. Wendy tavallaan lällättelee juosten ihan lähelläni, mutta ei tule tarpeeksi lähelle. Kiitos vielä, kun annoit vinkkejä! Kaikkihan tekevät virheitä. Niistä ainakin itse oppii.

    Kiva kuulla, että tykkäät blogistani :)

    VastaaPoista