tiistai 8. huhtikuuta 2014

Ajatuksia menneestä keväästä osa 1

Ajattelin, että teen postaussarjan ajatuksista, mitä tästä keväästä on syntynyt. Kerron miten meillä on mennyt, mitä ajattelin tästä kaikesta etukäteen ja miten Wendy on muuttanut elämääni. Samalla kokoan omiakin ajatuksia meidän elämästä. 



Mietin viime syksynä, että miten tulen tulen selviämään Wendyn kanssa ihan itse, kun samalla minulla on harrastuksia ja koulun käynti. Pelkäsin, että miten Meg tulee toimeen tulevan pennun kanssa ja miten minulla riittää rahat pennun kustannuksiin ja kuluihin. Kaikki mitä olen miettinyt ja jännittänyt on mennyt paremmin kuin ajattelin. Olen jaksanut elää vähän rankempaakin arkea ja olen selvinnyt Wendyn kanssa kasvatus ja koulutus asioissa hyvin. Meg ja Wendy tulevat loistavasti toimeen. Ne ovat hyviä kavereita ja ne pystyy jättämään kahdestaan päivien ajaksi samaan tilaan. Minulla on riittänyt rahat hyvin Wendyn ruokiin ja tarvikkeisiin. Tietysti välillä on hetkiä, jolloin ajattelen, että en jaksa tälläistä arkea. Ajattelen miten kaikki oli niin paljon helpompaa viime syksynä, mutta samalla kuitenkin olen niin paljon onnellisempi tällä hetkellä. Minulla on jotain niin arvokasta ja tärkeää kuin Wendy. Siitä en voi olla muuta kuin äärimmäisen kiitollinen. Wendy auttaa jaksamaan vaikeinakin hetkinä, jolloin elämä tuntuu liian raskaalta.

Kasvatus ja koulutus

Jännitin etukäteen miten osaan kouluttaa Wendystä hyvän perhekoiran. En ole koskaan ajatellut pyrkiväni kilpailemaan tai näyttelyihin. Koulutan Wendyä omaksi ilokseni ja yhteisen kivan tekemisen vuoksi. Kouluttamisessa onnistuminen tuo paljon iloa ja se on todella palkitsevaa itselle. Käytän koulutuksessa naksutinta ja näin ollen positiivista vahvistamista. Naksutinkoulutus on sopinut meille hyvin ja olen kokenut sen helpoksi ja hyväksi tavaksi kouluttaa. Harjoittelemme Wendyn kanssa päivittäin vanhoja ja uusia juttuja. Wendy osaa tällä hetkellä hyvin käskyt: istu, maahan, seuraa, sivu, täällä(luoksetulo), jätä, olehyvä, vapaa, pujo(pujottelee jalkojen välistä), kieppi(pyörähtää itsensä ympäri) ja tassu. En ole opettanut Wendylle erillistä "paikka" käskyä, vaan istu ja maahan käskyyn sisältyy välimatkaa ja aikaa.  Näiden lisäksi Wendy osaa kulkea ihan hyvin hihnassa. Palkkaan lenkeillä katsekontaktista ja Wendyn vetäessä odotan niin kauan löysäämättä hihnaa kunnes Wendy katsoo silmiin. Koulutus on sujunut kaikin puolin hyvin. Kasvatuksesta sen verran, että annan Wendyn olla sohvalla, koska meillä Megkin saa olla. En puutu Wendy tekemiseen huutamalla tai väkivallalla koskaan. Kiellän Wendyä luvattomasta toiminnasta ja kehun kun se lopettaa sen. Jätä-käskyä käytetään muun muassa, jos Wendy pureksii luvatonta esinettä.


Tein viikko sitten Wendylle possun sydämestä herkkupaloja. Ensin keitin sydäntä kattilasta, jonka jälkeen pilkoin sen palasiksi ja laitoin uuniin kuivettumaan. Wendy tykkäsi!




Sisäsiisteys

Täällä hetkellä Wendy on 90% sisäsiisti. Silloin tällöin se tekee sisälle, mutta suurimmaksi osin tarpeet tehdään ulos. Vielä kuukausi sitten sisäsiisteys oli hakusessa. Wendy teki lähes kaiken sisälle ja aloin olla toivoton. Ilmojen lämmettyä Wendy alkoi viihtymään ulkona ja näin ollen tarpeetkin tuli tehtyä ulos. Wendy on oppinut pyytämään ulos, mutta ei tee sitä vielä kovin usein. 
Meillä on alakerrassa laattalattia, mikä on auttanut huomattavasti. Ei ole tarvinnut stressata parkettiin jäävistä tummista läikistä. 


Tässä tällä kertaa. Kirjoitan vielä ajan käytöstä ja meidän normaalista arjesta. Laittaa kommentteina kysymyksiä, jos nousee mielen päälle :) saa kysellä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti