keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Mätsäreihin

Julkaisin tämän mukamas eilen, mutta täällä tämä kyhjötti luonnoksena...

Suunnitelmissa on mennä torstaina Lahteen mätsäreihin. Itseäni jännittää vähän jo nyt. Syykin siihen on. En ole aiemmin käynyt koiran kanssa näyttelyissä tai mätsäreissä ja ilman koiraa ollessa en ole koskaan seuraillut sen tarkemmin. En siis tiedä mitä minun täytyy tehdä. Suunnitelmissa on kulkea muiden mukana ja katsoa toisista mallia. Tällä mennään!





Ostin näyttelyhihnan viime viikolla Mustista ja Mirristä. Harjoiteltiin muutamana päivänä hihnassa ravaamista ja seisomista. Voi olla, että Wendy ei osaa mitään koirien keskellä hälinässä, mutta harjoittelemaan me sinne mennään. Tarkoitus on saada kokemusta ja harjoitusta ennen virallisiin näyttelyihin menoa. N arveli, että olisi hyvä käydä kolme kertaa mätsäreissä ennen näyttelyitä. Saa nähdä miten meillä menee ja tarvitaanko harjoituskertoja enemmän vai vähemmän. 

Joku ehkä miettii, että mitä me näyttelyihin ollaan menossa, jos Wendyllä on häntämutka. Häntämutka-asia ei ole edistynyt kumpaankaan suuntaan. Mäntsälästä eräs parsonikasvattaja katsoi ja tunnusteli Wendyn häntää, mutta ei osannut tarkalleen sanoa mikä siinä on. Hän sanoi, että häntä ei ole normaali,  mutta ei siinä mutkaakaan ole. Joku ihmeen möykky vain ja ehkä aivan pieni mutka. Wendy ei silloin ollut kovin rento ja häntäkin oli jännityksestä pystyssä, mikä vaikutti suuresti hännän suoruuteen. Kasvattajalla oli nimittäin mukana kaksi parsoniurosta. Vielä eletään jännityksessä :D Milloinhan saan tietää mikä siinä hännässä oikeen on. Röntgenkuvista sen näkisi, mutta ei ole ehkä ihan fiksua rauhottaa koiraa vain sen takia ja maksaahan se ihan kivasti.







Mennään Lahteen junalla ja sieltä isä vie meidät paikan päälle. Junamatkaa ei tarvitse jännittää. Kulkihan Wendy nätisti toukokuun puoli välissäkin, kun käytiin serkuilla.   Onko teillä kokemusta mätsäreistä? Mitä kaikkea on hyvä/pakollista ottaa mukaan?




4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! :) Luin kommenttisi jo kauan sitten, mutta vastaus tulee nyt vähän myöhässä. Pahoittelut siitä :) Ja kiva, kun kommentoit!

      Poista
  2. Mätsäriin kannattaa ottaa muutama herkku mukaan, ihan vinkkinä :) Mulla ei ollut nameja mukana ja liemessä olin kun kokemattomat koirat sääti...

    VastaaPoista
  3. Joo oli mulla nameja silloin mukana :) ja kyllä niistä oli hyötyä. Ei oltais ilman pärjätty ;) ja kiva kun kommentoit!

    VastaaPoista