lauantai 10. toukokuuta 2014

Pentukoulussa

Torstaina vähän viiden jälkeen laitoin Wendyn pyöräkoriin ja lähdin pyöräilemään kohti Mäntsälän koirakerhon koulutuskenttää. Helmikuussa äidilleni tuli viesti, että tänä keväänä järjestettäisiin pentukoulu, jos siihen löydettäisiin ohjaaja. Odottelin viestiä pitkään, koska halusin päästä Wendyn kanssa kurssille. Viesti tuli ja ilmoittauduimme mukaan.

Matka sujui hyvin. Wendy makasi kopassaan osan matkasta ja loppu matkan ajan se käveli pyörän vierellä minun taluttaessa sitä. Wendyllä oli päällä Dellan (entisen cavalierimme) talvipuku. Laitoin sen Wendylle, koska tiesin, että se jäätyisi muuten tuonne sateeseen maatessaan paikoillaan. Puku oli aivan sopiva. Apua, tuohan alkaa olla kohta täysikasvuinen kaveri.

Pentukoulussa oli meidän lisäksi belgianpaimenkoira, espanjan vesikoira ja lagotto. Alun tohinoiden jälkeen Wendy keskittyi aivan mahtavasti. Harjoiteltiin ensin kontaktia ja keskittymistä omistajaan. Wendyn osalta ne sujuivat hyvin. Sen jälkeen harjoiteltiin istumista ja maahan menoa. Wendyhän osaa nuo loistavasti etukäteen, mutta lisättiin niihin vähän reaktionopeutta ja kestoa samalla kun muut harjoittelivat käskyjä.

Vähän alun jälkeen päästin Wendyn vapaaksi, koska Wendy ei tykkää hihnasta ja väistelee sitä koko ajan, mikä vaikeuttaa harjoituksia. Wendy pysyi hyvin luonani. Välimatka muihin olikin 8-10 metriä ellei enemmänkin.

45 minuutin aikana harjoiteltiin myös paikalla oloa istuen ja maaten, rauhoittumista, maahan menoa liikkeestä, sivulle tuloa, luoksetuloa ja liikkeestä pysähtymistä. Näistä uutena tuli liikkeestä pysähtyminen. Tehtiin sitä niin, että pysäytin Wendyn namin avulla kuin seinään kävelessämme ja sanoin samalla seis.
Kokonaisuudessa jäi aivan mahtavat fiilikset kerrasta. En olisi uskonut,  että Wendy pystyisi keskittymään noin hyvin häiriössä. Toivottavasti ens viikolla on parempi ilma ja Wendyn kanssa menee yhtä hyvin. 

Pahoittelut useasta kuvattomasta postauksesta. Kamera on rikki ja vahinkoilmoitukseen ei edes olla vastattu. Nämä kuvat ovat huonolaatuisia kännykkäkuvia.

1. Matkalla kentälle
2. Maahan
3. Rankan reissun jälkeen väsytti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti