perjantai 16. toukokuuta 2014

Pentukoulu 15.5

Viime viikolla oltiin taas pentukoulussa. Itselläni jäi tälläkin kertaa hyvät fiilikset. Ajattelin, että kerron jokaisesta harjoittelemastamme liikkeestä erikseen.



Maahan meno: Wendy kyllä osaa mennä käskystä maahan, mutta pentukoulussa, kun kukin on eri tasolla joka asiassa kiinnitin huomiota pienempiin asioihin. Harjoiteltiin maahan menon nopeutta liikkeessä. Juoksin peruuttaen ja käskytin maahan. Mitä nopeammin Wendy meni maahan sitä nopeammin se sai herkun. Tämä alkoi sujua heti. Wendy tajusi asian nopeasti. 
Kiinnitin huomiota myös kyynerpäihin. Wendy jää helposti makaamaan niin, että sen kyynärpäät eivät osu maahan. Palkkasin Wendyä vain silloin, kun sen kyynärpäät osuivat maahan. Tämä olikin jo vähän vaikeampaa. Wendy ei oikein tajunnut aluksi ideaa. Se mietti mitä vaadin lisää, kun herkkua ei heti tullukkaan. Pian tämäkin alkoi sujua, mutta ininän kera. Taisi olla vähän turhauttavaa. 

Paikalla olo: Paikalla oloa harjoiteltiin istuen ja maaten. Maaten ainoa ongelma on kyynerpäät ja istuen se, että Wendy menee maahan, jos mä meen kyykkyyn. Sitä harjoiteltiinkin eniten. Muuta häiriötä tein hyppien ja juosten Wendyn ympärillä. Hyvin tuo pysyy paikoillaan. Wendyn takaakin voin kiertää ilman, että Wendy nousisi ylös. Wendy pysyy ainakin 20 sekuntia paikoillaan. En ole koskaan oikeastaan mitannut aikaa paikalla oloa harjoitellessa. Välimatkaakin saa olla pari kymmentä metriä ilman, että Wendy nousee ylös. 

Sivulle tulo: Sivulle tulon opetin Wendylle ensimmäisten käskyjen joukossa. Muut pentukoulussa vasta harjoittelevat nyt ensimmäisiä kertoja, joten mä olen kiinnittänyt enemmän huomiota Wendyn suoruuten ja paikkaan. Olen tarkempi missä ja miten se istuu. Aloitettiin myös harjoittelemaan maahan menoa vierelle. Tämä on Wendyn yksi lemppari käskyistä. Luulen ainakin, koska se tekee tätä liikettä niin innoissaan aina. 

Ei ota: Esineen/ruoan jättämistä aloiteltiin harjoittelemaan aivan Wendyn tulon jälkeen. Wendy osaa sen mielestäni hyvin. Harjoiteltiin tätä niin, että pidin kädessä herkkuja ja Wendyn tavoitellessa niitä se sulkeutui ja Wendyn ollessa välittämättä niistä se sai herkun toista kädestä. Aluksi Wendy ei oikein muistanut mitä pitikään tehdä, mutta pian se muistui mieleen. Tätäkin tosin voisi harjoitella vielä tarkemmaksi ja varmemmaksi.

Seuraaminen: Seuraaminenkin sujuu Wendyltä hyvin. Pientä vinoutta on välillä huomattavissa, mutta luulen että se johtuu oikealla kädellä palkkaamisesta. Palkkaan useimmiten vasemmalla kädellä, mutta silloin tällöin tulee vahingossa palkattua oikealla kädellä lenkeillä. 

Katsekontakti: Tähän meillä ei ole käskyä lainkaan, mutta harjoiteltiin ilman käskyä kontaktin tarjoamista. Wendy ottaa helposti kontaktia, joten tämäkin on meille helppoa.

Liikkeestä seisominen: Tämä oli ainoa aivan uusin juttu meille. Tosin oltiin me seisomista harjoiteltu mahdollisia mätsäreitä varten. Tehtiin sitä niin, että sanoin "seis" samaan aikaan, kun pysäytin namikäteni avulla Wendyn liikkeen. Tämän haluaisin opettaa kirjan avulla sheippaamalla, jotta siitä tulisi varmempi. Täytyy katsoa jaksanko :D

En muista oliko tässä kaikki. No, ainakin osa. Lähiaikoina ei ole tullut harjoiteltua mitää uutta kotona. Noutamista harjoiteltiin, mutta se on vielä kesken. Tarvitsisin jonkun kapulaa vastaavan lelun harjoitteluun apuvälineeksi. Muutenkin postausinto on laskenut, kun kamera on rikki. Kun kuvia ei voi ottaa niin ei tule oikeen postattuakaan. Onneks mun siskolla on myös järkkäri niin voin siltäkin välillä lainailla. Ois se oma vaan niin kiva :) Laitoin vahinkoilmoituksen kamerasta, koska mulle oli siinä vakuutus. Ilmoitukseen ei olla vieläkään vastattu, vaikka siitä on jo kaksi viikkoa aikaa. Ärsyttää, koska en nyt varmaan ehdi saada kameraa mukaan Lappiin ja mökille kesäloman alussa. Tekis mieli vaan marssia kauppaan ja ostaa uusi. Harmi vaan, kun sitä rahaa ei ole. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti