torstai 8. toukokuuta 2014

Ongelmia ja ratkaisuja

Kerroin muutama viikko sitten meidän kiinniottoon liittyvistä ongelmista Wendyn kanssa. Silloin ajattelin, että asian korjaantumiseen menee kauan aikaa tai, että Wendyä ei välttämättä koskaan voi pitää vapaana. Toisin kävi meidän kohdalla. Viikko sen jälkeen Wendy tuli hyvin luokse ja antoi ottaa kiinnikin. Miten Wendy sitten tajusi asian niin nopeasti? Lenkeillä pidin Wendyllä aluksi hihnaa perässä, jotta minun ei tarvitsisi stressata kiinniottoa. Harjoiteltiin sitä niin, että aina, kun kutsuin Wendyn luokse laitoin sen samalla kiinni tai pidin hetken sen valjaista kiinni samalla, kun Wendy söi herkkua. Wendy oppi, että aina luoksetullessa minä otan sen "kiinni", mutta se pääsee heti sen jälkeen vapaaksi. Tällä hetkellä voin pitää Wendyä vapaana ilman huolta kiinniottoon liittyvistä ongelmista.

Muita ongelmia tällä hetkellä ovat sisäsiisteys ja haukkuminen. Wendyllä on välillä hyviä ja välillä huonoja sisäsiisteyspäiviä.  Suurimmaksi osaksi se tekee ulos, mutta välillä tarpeet tulee sisälle. Wendy on kyllä hyvin tajunnut idean ulos pissaamisesta, mutta jostain kumman syystä se silti pissaa ja kakkaa välillä sisällekin. Wendyllä on kaksi paikkaa minne se tekee tarpeensa sisällä. Toinen on keittiön sohvan alus ja toinen äitin ja isän sängyn alus. Keittiössa meillä on sanomalehti lattialla, jolle Wendy usein tekeekin pissat, jos se tekee sisälle. En tiedä miksi Wendyllä on kestänyt näin kauan tämän oppiminen enkä tiedä mistä se johtuu ja mitä voisin tehdä sen eteen. Säännöllisempi pissatus voisi auttaa, mutta kun Wendy on niin paljon ulkona niin on vaikea ottaa selvää milloin se on viimeksi pissannut. Toiseksi Wendy on paljon alakerrassa, kun minä olen ylhäällä omassa huoneessani niin pysty sieltä tarkkailemaan Wendyn eleitä.

Wendy haukkuu meidän talon ohi kulkeville koirille silloin tällöin. En haluaisi, että käytös vahvistuisi. Tällä hetkellä se ei vielä ole häiritsevää, mutta ei se tuosta saisi pahentuakaan. Luulen, että Wendy oppisi olemaan hiljaa, jos se aina haukkuessaan menettäisi jotain. Ulkona pihalla ollessa olisi hyvä, jos Wendy joutuisi sisälle aina haukkuessaan. Tämä ei kuitenkaan oikein onnistu, koska en saa Wendyä kiinni ilman, että kutsun sen luokse. En kuitenkaan halua, että Wendy joutuu sisälle tullessaan luokse.

Jos jollakin on kokemuksia samanlaisista tilanteista tai mahdollisia ratkaisuja meidän ongelmiin niin kertokaa ihmeessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti