keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Ajatuksia menneestä keväästä osa 2

  Istun nyt junassa matkalla Helsinkiin ja ajattelin, että voisin samalla kirjoitella postausta meidän keväästä. Kerron nyt miten olen muuttanut aikataulutustani Wendyn tulon jälkeen ja millaista meidän arki on.
 
  Harrastan viulun soittoa, johon sisältyy viulutunnit, orkesteriharjoitukset ja teoriatunnit. Ohjaan myös seurakunnan kokkikerhoa. Näiden lisäksi aikaa menee kouluun, rentoutumiseen ja koiriin. En tee juuri koskaan aikataulua päivän ohjelmasta mihinkään, vaan listaan asioita pääni sisälle tai muistilapulle. Mietin tammikuussa ja viime syksynä,  että millä tavalla minun pitäisi muuttaa arkeni aikataulua, jotta aikaa jäisi riittävästi myös Wendylle. Nyt olen kuitenkin huomannut, että en pysty sitä ajattelemaan sitä noin. En ajattele, että aika minkä ennen kulutin johonkin muuhun kulutan nyt Wendyyn. Tuntuu siltä, että en ole vähentänyt aikaa mistään muusta. Tai ehkä se on tapahtunut huomaamattani. Tällä hetkellä ehkä oleskelen vähemmän kuin aiemmin tai olen vähemmän kännykällä.

  Olen myös miettinyt sitä onko Wendy tehnyt tästä keväästä raskaamman. Wendy on tottakai vienyt aikaa, mutta tarkottaisiko se, että kevät olisi rankempi. Aika jota nyt käytän Wendyyn voisi Wendyn sijaan mennä siihen oleskeluun eikä kouluun tai harrastuksiin. Wendy on tuonut olemassa olollaan paljon iloa. Wendyn kanssa oleminen ja tekeminen on kuitenkin aina rentoutumista ja kivaa.  Lisäksi voin samaan aikaan tehdä kouluhommia ja järjestää Wendylle kivaa tekemistä. Pahvihylsyyn tai kongiin herkkuja laittamalla saan hetken omaa aikaa. Wendyn kasvaessa se ei enään tarvitse niin paljoa pakollista aikaa. Ja kevään tullessa Wendy viihtyy entistä paremmin ulkona. Wendyn kasvaessa on minun myös helpompi antaa se jonkun muun vastuulle kotiin.

  Meidän arki on samalla joka päivä saman tapaista, mutta myös erilaista. Aamuisin käydään lenkillä ja sen jälkeen koirat jäävät päiväksi keskenään.  Sisarukseni tulevat aiemmin kotiin ja he päästävät Wendyn ulos koulun jälkeen. Kun itse tulen kotiin annan Wendylle ruuan useimmiten koulutuksen muodossa. Iltapäivällä ja illalla puuhaillaan Wendyn kanssa sisällä ja ulkona sekä leikitään ja oleskellaan. Illalla Wendy saa toisen ruoan. Yöt Wendy nukkuu vieressäni sängyllä. Tällä viikolla Wendy on herättänyt minut öisin 3-4 aikaan pissalle. Aiemmin se ei ole sitä tehnyt, mutta nyt se on jostain kumman syystä halunnut pissalle öisinkin.

  Tälläistä tällä kertaa. Kysykää ihmeessä, jos jotain kysyttävää nousi mieleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti