lauantai 21. joulukuuta 2013

Terveisiä pentulaatikosta

Tapasin viikko sitten ensimmäistä kertaa pentuni. Pennut olivat silloin viiden päivän ikäisiä. Laatikosta kuului vain pientä ininää ja pennut möngersivät toisistaan lämpöä hakien. Olin aivan myyty. En ollut aiemmin nähnyt niin pieniä koiranpentuja. Lystin pennut taisivat olla kuusi viikkoisia, kun näin ne ensimmäistä kertaa. Lysti on kasvattajan toinen koira. Olisin voinut ihailla pentulaatikon tohinaa monta tuntia. Ne ovat niin ihmeellisiä olentoja. Eivät näe, eivätkä kuule, mutta silti osaavat kulkea oikeaan suuntaan. Haju- ja tuntoaistien avulla pääsee pitkälle.
Kuvasin pentuja useamman tunnin ja kuviakin tuli ihan mukavasti. 
Tässä muutamia otoksia:


Mepps ja Noomi

Lotto ja Mepps

Lotto ja Mepps


Pennut syntyivät 9.12 maanantai-aamuna. Pentueeseen kuuluu kaksi narttua ja kolme urosta. Nartut ovat nimeltään Lotto ja Mepps ja urokset Nils Master, Bomber ja Kosto. Synnytys sujui hyvin ja pennut syntyivät hyvinvointisina ja terveinä. 
Pentuni tulee olemaan joko Mepps tai Lotto. Pennusta tulee sijoituskoira eli se käy kasvattajan luona tekemässä yhdet pennut, jonka jälkeen saan koiran omaksi.En siis vielä tiedä kumman saan. Pentujen kasvaessa rakenteesta, luonteesta ja ulkonäöstä yritetään saada selvillle kumpi olisi parempi sijoitettavaksi. Kasvattaja on äidin sisko.Tämä mahdollistaa sen, että voin käydä katsomassa pentuja useasti ja seurata kehitystä paremmin. 
Pentujen äiti asuu mummini luona kilometrin päässä. Noomi on kasvattajalla väliaikaisesti pentujen takia ja muuttaa takaisin mummilaan, kun pennut luovutetaan.Touhuan Noomin kanssa viikottain lenkkeilyn ja koulutuksen parissa. Kerron Noomista lisää myöhemmin.

Hindhill`s Naomi

Noomi kaksi päivää ennen synnytystä. 

Pennut ovat luovutusikäisiä tammikuun lopussa. Toivon, että pentuni saa olla kasvattajalla yli kahdeksan viikon ikäiseksi ettei minun tarvitsisi olla niin kauaa pois koulusta. Jos tämä onnistuu, haemme pennun 7. tai 8.2. Jään siis kotiin pennun kanssa kahdeksi viikoksi joista toinen on hiihtolomaviikko.
Pennut ovat nyt 12 päivän ikäisiä. Meppsillä silmätkin ovat jo auenneet. Muilla pennuilla silmät ovat vielä kiinni tai vähän raollaan. Huomenna lähden katsomaan pentuja ja Noomia mummini kanssa. Vähän sekavaa tekstiä, mutta ehkä tämä tästä :)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti