keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Mikä nimeksi?

Olen tässä mietiskellyt, että minkä laitan pennulle nimeksi. Nimelle on kriteereitä: kaksitavuinen, helppo sanoa, ei sekoitu perheen jäsenten nimiin helposti, ei ole kenenkään tutun nimi, ei mielellään ihmisten nimi eikä nimi saa olla kovin yleinen. Olisi hauskaa, jos nimellä olisi nimipäivä ja vielä hauskempaa olisi, jos nimipäivä olisi jotenkin erityinen (esim. pennun syntymäpäivä, päivä jolloin tapasimme ensimmäisen kerran tai päivä jolloin pentu muuttaa meille). Näille päiville merkityt nimet eivät kuitenkaan miellytä. En tiennytkään, että oikean nimen löytäminen on näin vaikeaa.

Monelle voi herätä kysymys, että miksi en pidä pennun virallista nimeä. Tyttö pentujen nimet ovat siis Lotto ja Mepps. Ei kummassakaan nimessä vikaa ole. Lotto-nimeä en halua pitää, koska siitä tulee liikaa mieleen lottoaminen, lottovoitot ja raha. Nimi sinällään on hauska. Pentuhan on tavallaan lottovoitto. Jotain todella arvokasta ja tärkeää. En silti halua ajatella koiran arvoa rahalla. Lotto on ilman tarkoitustaan kaunis nimi, mutta tarkoitus pilaa sen. En halua, että kenellekkään tulee koirani nimestä mieleen raha ja vanhat ukot, jotka ovat koko elämänsä odottaneet miljoonavoittoa omalle kohdalleen. Mepps-nimi on liian lähellä Meg-nimeä. Meg on meidän toinen koira. Koirien nimet menisivät liian helposti sekaisin. Mee-eg, Mee-eps tai Megii, Meppsii. Kuullostaa melko samalta,  ainakin koiran korvassa.

Mitä jos nyt valitsen jonkun nimen ja ensi keväänä löydän vielä paremman. Ei nimeä voi sitten enää vaihtaa. Toisaalta nimeä ei sitten enää mieti. Nimen kuullessa ajattelee vain nimen omistajaa. Ruma nimikin muuttuu kauniiksi ja ihanaksi jos sen omistaja on sellainen.

Nimen on pakko olla keksitty ennen kuin pentu muuttaa meille. Enään viisi viikkoa aikaa. Onko se paljon vai vähän?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti