maanantai 30. joulukuuta 2013

Odottelua ja pohdintaa

Tänään pennut täyttävät 3 viikkoa. Aika on mennyt hirveän nopeasti. Ihan vasta odottelin ja tarkkailin kärsimättömästi milloin Noomilla alkaa juoksut ja, kun Noomi oli käynyt pojan luona, seurailin tiineyden merkkejä innoissani. Nyt odotan kärsimättömästi seuraavaa pentujen tapaamista. Näen pennut kolmannen kerran viikon päästä, kun mennään koko perheellä kylään N:lle ja A:lle.

Pennulle on hankittu jo joitakin tavaroita. Ostin Lemmikki-messuilta pannan, hihnan ja muutaman lelun. Koulussa valinnaisen käsityön tunneilla ompelin koulutusliivin. Se nyt on enemmänkin minulle kuin pennulle. Suunnittelin liivin takin kaavoja muokaten ja netistä etsittyjen kuvien avulla. Lopputulos oli onnistunut. Odotan innolla, että pääsen käyttämään sitä. Hankittavia tavaroita ovat vielä ainakin ruoka- ja vesikipot. Pedin tapaisen ajattelin tehdä itse ja häkin saan N:lta lainaan. Leluja ja kynsisakset meiltä löytyy. Tarvitaankohan vielä jotain muuta?

Ajattelin aloittaa pennulla alusta alkaen BARF-ruokinnan (Bones And Raw Food). Meg on syönyt raakaa ruokaa pennusta lähtien. Suunnitelmissa on teettää läheisessä koirakoulussa ravitsemussuunnitelma, jotta osaan ruokkia kasvavan pennun oikein.
Samaisessa koirakoulussa haluaisin käydä näyttely- tai/ja pentukurssin. En vielä oikein tiedä onko minulla kalliisiin kursseihin varaa. Yritän ainakin ensin kotona opettaa perusasiat itse, mutta jos alkaa tuntumaan epätoivoiselta, siirryn ammattilaisten puoleen.

Olisi kiva, jos lähistöllä olisi pentu, jonka kanssa pieni pääsisi leikkimään. Samanikäinen seura olisi tärkeää alkuvaiheessa. Pentuleikkikoulussa voisimme käydä aluksi viikottain, jotta pentu tapaisi mahdollisimman paljon erilaisia koiria.

Nimeä olen tässä mietiskellyt. Tämän hetken suosikki on Vendi. Saa nähdä muuttaako meille helmikuun alussa Vendi vai jokin muu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti