maanantai 30. joulukuuta 2013

Pennun tarvikkeet

Kävin tänään Mustissa ja Mirrissä ostamassa pennulle vesi-ja ruokakupit sekä Kongin. Nyt alkaa olla kaikki tarvikkeet kasassa. Teen itse vielä pedin ja lisää leluja.



Megin ollessa pentu tein paljon köysileluja Megille. Kokeilin eilen, että muistanko vielä makramee tekniikan ja tein jämämatonkuteista lelun. Tekniikka on todella helppo ja sillä saa nopeasti kivoja ja koirille mieluisia leluja. Lisäksi säästää, kun tekee itse. Saman tapaiset lelut kaupassa maksaa lähemmäs 10 euroa. 


Aino teki pennulle "joululahjaksi" karkkitankolelun. Kiitokset vielä Ainolle! 


Löysin Lemmikki-messuilta ihanan pinkin aktivointilelun. Eikä edes ollut kallis. 


Tänään tuli ostettua Kongi. Kätevä aktivointilelu: joustavaa ja pehmeää muovia (ei mene helposti rikki) ja sisään saa laitettua märkää tai kuivaa ruokaa ja esim. juuston voi sulattaa namien esteeksi mikrossa. Näitä löytyy erikokoisina. Tämä taitaa olla pienin. 


Lemmikki-messuilta tämäkin. Ostin tämän Dog Force One ry:n puodista. Yhdistys auttaa hylättyjä eläimiä Espanjassa. Oli mukava ostella, kun tiesi, että rahat menevät hyvään tarkoitukseen. Puodissa myytiin liikkeiden lahjoittamia ja käytettyjä lemmikkien tarvikkeita halvemmalla hinnalla. Tämä panta maksaa Mustissa ja Mirrissä 6-8 euroa.



Tämä on myös samaisesta puodista. Hihnan oikea hinta on Mustissa ja Mirrissä n. 
17 euroa.


Valjaat ovat myös Dog Force One ry:n puodista. Eivät varmaan kovin kauaa pennulle mahdu, kun ovat niin pienet.


Ompelin kirpputorilta ostetusta villapaidasta pennulle puvun. Ohje oli jossakin syksyn Suuressa Käsityölehdessä. Ohje oli helppo ja nopea. Puku on aika reilun kokoinen ja voi olla, että se ei ole sopiva vielä tänä talvena. Suunnitelmissa on kirjoa pukuun jokin kuvio, mutta katsotaan saanko aikaiseksi.


Megilläkin pentuna käytössä olleet kynsisakset pääsevät nyt käyttöön. En ole varma ovatko nuo kanin vai koiran sakset, mutta ajavat asiansa.


Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä koulutuksessa apuvälineenä toimiva naksutin. Olen opettanut Megille ja Noomille lähes kaikki asiat tämän vekottimen avulla. Ei se kuitenkaan mikään ihmeväline ole. Sen sijalta voi käyttää myös pilliä tai omaa ääntä. Jos joku ei vielä ole naksuttimella kouluttanut niin en voi kun suositella. Koiralle tosin täytyy ensin opettaa mitä ääni tarkoittaa ennen kuin sitä voi koulutuksessa käyttää.


Tavaroiden yhteissummaksi tulee 29 euroa, mikä on mielestäni todella vähän. Tavaroista suurin osa on käytettyjä ja itse tehtyjä. Olisihan se kiva ostaa kaikki aivan uutena, mutta kun täytyy kustantaa kaikki koiran tarvitsemat asiat ja koira itse niin ei ole rahaa ostella viittä erilaista pantaa eri tilanteisiin ja uusimpia ja hienoimpia tavaroita muutenkaan.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti