torstai 7. elokuuta 2014

Mökillä


Oltiin mökillä vielä viikko sitten. Vietettiin siellä kesälomaa perheeni kanssa vajaan viikon verran. Paluumatka olikin hieman erikoisempi. Tarkoituksena oli matkustaa junalla ensin Kajaanista Kuopioon ja sieltä Lahden kautta Mäntsälään. Toisin kuitenkin kävi, koska edellisen päivän ja yön myrskyssä oli kaatunut puita raiteille, niin osa matkasta piti kulkea bussilla. Matkan aikana olinkin kahdeksassa eri kulkuneuvossa. Wendy käyttäytyi olosuhteista huolimatta oikein hyvin. Kuumus oli  hieman inhottava, mutta suurimmassa osassa kulkuneuvoista oli hyvä ilmastointi. Harmikseni unohdin ensimmäiseen bussiin Wendyn juomakupin, mutta asia järjestyi, kun söin evääni ja sain muovisen riisipuuron purkin käyttöön. Kotona oltiin kaksi tuntia aikataulusta jäljessä, mutta se ei onneksi meidän päivää pilannut, koska meillä ei ollut kiire mihinkään. Ei siitä matkasta sen enempää ja palataan vielä mökkitunnelmiin.


Heti maanantaina totesin, että Wendy haluasisi olla kokoajan ulkona, mutta en sitä voi pihalla vapaana valvomatta pitää (Kokeilin pitää Wendyä vapaana, mutta sepäs päätti lähteä heti omille teilleen ja siinä meinasi paniikkikin tulla). Wendy on kuitenkin tottunut olemaan paljon ulkona ja päätin tehdä pihalle juoksunarua vastaavan virityksen. Sidoin narun kahden puun väliin ja pujotin naruun flexin. Flexiin kiinnitin vielä narun pätkän, jotta liikkumatilaa olisi enemmän. Wendy viihtyi hyvin ulkona ja minun ei tarvinnnut miettiä karkaako se heti, kun käännän selkäni. 





Aina kun Wendy löytää maasta kepin se innostuu ja lähtee juoksemaan se suussaan. Kotona kapulan nouto treeneissä vastaavaa inostusta ei ole. Pitäisi varmaan ripotella metsään noutokapuloita :D 




Wendy pääsi ekaa kertaa moottoriveneajelulle. Ensin sitä hieman jännitti, mutta paluumatkalla se innostui katselemaan horisonttia ja lokkeja. 


Meillä alkoikin jo koulut. Arki siis palailee pikku hiljaa takaisin. Loma olisi kyllä vielä kelvannut minulle, mutta lukioonkin on ihan kiva mennä. Wendy on sopeutunut hyvin uuteen rytmiin, eikä ole varmaan edes huomannut mitään eroa entiseen. 

Wendyllä alkoi juoksut tiistaina tai niin ainakin luulen. Tiistaina huomasin takapään olevan normaalia turvonneemman näköinen ja eilen turvotus oli kasvanut näkyvämmäksi. Vuotoa ei ole vielä ainakaan ilmaantunut lattialle tai Wendyn nukkumapaikkoihin. Voi olla että vuoto on vähempää pienellä koiralla ja etenkin, kun nämä ovat Wendyn ekat juoksut. Wendyn käytös ei ole suuremmin muuttunut. Wendy on ehkä huomionhakuisempi ja lenkeillä levottomampi. Näistä en voi olla mitenkään varma liittyvätkö ne juoksuaikaan vai onko Wendy vain sattumalla käyttäytynyt eritavalla. Myös koulun alku on voinut vaikuttaa Wendyn käytökseen. 





2 kommenttia: