keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Mökkielämää


Lähdettiin koko perheen voimin mökille Kajaaniin Oulunjärven rannalle reilu viikko sitten lauantaina ja palasimme viime sunnuntaina. Päivää myöhemmin mökille saapui myös äidin siskon perhe. Järven jää oli jäätynyt ja noin 15 senttisellä teräsjäällä uskalsi hyvin kävellä ja hiihtää.


Automatka sujui hyvin molempien koirien nukkuessa auton perällä kuljetushäkissä. Wendy oli alkumatkasta levoton eikä malttanut nukkua niin lähellä Megiä tai ainakin luulen, että se johtui siitä.


Wendy viihtyi ulkona paremmin kuin hyvin. Se oli aina ulkoilemassa kun lapset tai minä olin eli oikeastaan melkein koko päivän. Lasten tehdessä pulkkamäkeä tai kolaamassa Wendy oli vieressä hyppimässä lumen perässä. Se oli kuin kissa, kun se jahtasi lentäviä lumipaakkuja.


Wendy pääsi käyttämään Dellan ja Sintin vanhaa talvipukua, joka istui hyvin ja lämmitti -20 asteen pakkasessa.


Kajaanissa aurinko nousi kymmenen aikaan ja laski kahden jälkeen, joten valoisaa aikaa ei kauheasti ollut. Jos halusi käydä molemmat lenkit valoisan aikaan niin sai lähteä melkeinpä heti lenkiltä tultaessa uudestaan lenkille. Pimeän aikaankin oli kiva käydä lenkkeilemässä, jos vain otti mukaan otsa- tai öljylampun.


Mökkiviikon aikana sai ihanasti rentoutua ja kouluaikainen stressikin nollautui. Wendylläkin taisi olla mukava viikko täynnä touhua, herkkuja ja kavereita.


Wendy "luistelemassa"


Serkkujeni pelatessa jääkiekkoa Wendy osallistui innokkaasti peliin yhtenä pelaajana.


Hahaa sainpas kiekon!



Sain kuvata koko viikon ajan kummitätini kameralla, joka onkin aivan eriluokkaa kuin omani. Lähes kaikki tämänkin postauksen kuvat ovat sillä otettuja. Kamera on Canonin EOS 6D ja siinä objektina Canonin zoom lens EF 24-105 mm.

Oli niin ihana lenkkeillä järven jäällä ja koirakin saivat olla joka lenkillä vapaana.








2 kommenttia: