maanantai 22. syyskuuta 2014

Verijäljellä


Tein muutama viikko sitten metsään Wendylle verijäljen. Olin jo pitkään suunnitellut kokeilevani Wendyn kanssa verijälkeä, mutta aina vain veren osto jäi. Olen tehnyt Megin kanssa joskus monta vuotta sitten ja tein nyt samalla tavalla. Ohjeen jäljen tekoon silloin sain koiran aktivointi-dvd:ltä.

 Ostin kaupasta pakasteverta ja laimensin sitä pulloon niin, että verta oli noin 1/6 ja vettä 5/6. Tein pullon korkkiin reiän, josta verta olisi helppo valuttaa. Aloitin jäljen teon rikkomalla maata noin 30x30cm alueelta. Valuttelin sitten verta noin 10 metrin pituiselle matkalle ja loppuun tein samanlaisen rikotun alueen kuin jäljen alkuunkin. Loppuun laitoin myös broilerin siiven palkinnnoksi. Jäljen alkuun ja loppuun laitoin langalla merkin, jotta löytäisin kohdan palatessani.  Matka oli ehkä liian lyhyt, mutta ajattelin, että aloittelevalle on hyvä tehdä helppo jälki, jotta koira kokee onnistuneensa ja tajuaa idean. 


Parin tunnin päästä jäljen teosta lähdin Wendyn kanssa metsään. Wendy tajusi nopeasti mistä on kyse ja lähti haistellen seuraamaan jälkeä. Yhtäkkiä huomasin parinkymmenen metrin päässä naisen keräämässä sieniä. Wendykin huomasi naisen ja sen huomio herpaantui haistelusta. Onneksi nainen lähti pois päin, koska muuten koko jäljen haistelu olisi mennyt pilalle. Naisen lähdön jälkeen Wendy eksyi jäljeltä, mutta löysi takaisin. 




Päästiin maaliin! Wendyn takaa näkyy rikottua maata ja siinä oli myös broilerin siipi odottelemassa. 
Wendy rouskutteli siiven menemään ja oli ehkä vähän ihmeissään, kun ruoka löytyi keskeltä metsää.


Teen Wendylle tässä lähipäivinä tai ensi viikonloppuna toisen jäljen. Jäljen pituutta ajattelin kasvattaa ihan reilusti ja tehdä jäljen vähän syrjäisempään paikkaan, jotta sieniä keräävät ihmiset eivät häiritsisi Wendyn työtä. 

PS. Wendyn valjaat ovat saaneet paljon kommenteja lenkeillä. Monet ovat naureskelleet ja ihmetelleet tekstiä valjaissa. Joku on todennut, että toivottavasti se myös on "kaikkien kaveri", kun olemme päästäneet koirat haistelemaan toisiaan. 

3 kommenttia:

  1. Mukavalta näyttää! :) Mistä olet löytänyt tuon aktivointi-dvd:n? Ajattelin vaan että löytyyköhän kirjastosta tuollaisia?:)

    VastaaPoista
  2. Niin se olikin! :) Meillä taitaa olla se kotona. Saattaa kirjastostakin löytyä. Voisin katsoa mikä sen oikea nimi on ja laittaa sen tänne :)

    VastaaPoista
  3. Löysin kirjaston sivuilta Koirien hyvinvointi-nimisen DVD: n, mutta en ole aivan varma onko se juuri se missä kerrottiin koirien virikkeistämisestä ja verijäljestä vai ei :D mutta toivottavasti tästä oli apua :)

    VastaaPoista